برای درست کردن آب استخوان، میشه از استخوان های حیوانات و پرندگان مختلف (از جمله بره(گوسفند)، مرغ، خروس، بوقلمون، شتر، گاو، ماهی، بلدرچین، .) استفاده کرد. اگر بتونید به قصاب بگید استخوان های بزرگ (مثل استخوان های گاو و شتر) رو چند قسمت کنه بهتره.

 


 

مواد مورد نیاز: 


» استخوان به میزان لازم ( بدست آمده از دو الی سه عدد مرغ)

» یک قاشق غذاخوری سرکه ی سیب طبیعی (اختیاری)

» دو عدد پیاز متوسط، پوست گرفته شده و به دو تکه خُرد شده

» شش تا هشت عدد ساقه ی کرفس، شسته شده و به سه تکه ی بزرگ خُرد شده 

» چهار تا پنج عدد هویج، شسته شده و به دو تکه خُرد شده

» شش تا هشت عدد حبه ی سیر

» یک قاشق چایخوری نمک

» آب به میزان لازم ( حدوداً 4 لیتر)، در حدی که مواد اولیه را کاملاً بپوشاند.

» سه عدد برگ بو (اختیاری)

 

این دستور آب استخوان، طبق نظر دکتر سارا بلنتین است اما شما میتونید از سبزیجات یا ادویه ها و چاشنی های مجاز دیگه هم که با بدنتون سازگاره و خواص درمانی داره استفاده کنید، مثل زردچوبه، زنجبیل، چوب دارچین، جعفری،غیره.

 


 

 دستور تهیه ی آب استخوان:

 

۱ استخوان ها را درون یک قابلمه ی بزرگ قرار دهید. چند لیتر آب (در حدی که استخوانها را بپوشاند) و سرکه ی سیب را به قابلمه اضافه کنید.

پ.ن. من در این مرحله سرکه نمیریزم.

۲ قابلمه را بر روی شعله ی گاز قرار دهید، درپوش آن را بگذارید، و اجازه دهید تا به نقطه ی جوش برسد.

۳ بعد از آنکه به جوش آمد، شعله ی گاز را کم کنید و بگذارید به مدت ۲۴ الی ۴۸ ساعت روی حرارت کم بماند. هر چه مدت زمان بیشتری استخوانها بجوشد، راحت تر شکسته میشوند و میزان بیشتری کلسیم، فسفر، منیزیوم، گلایسین، و پرولین از آن بدست می آید.

پ.ن. من معمولا  برای ۲۴ ساعت میگذارم بمونه. درپوش قابلمه ی من طوری هست که اجازه میده بخار از قابلمه خارج بشه و اگر استخوان ها بزرگ باشه گاهی لازم میشه چند بار  تو شبانه روز بهش آب جوش اضافه کنم.
 ۴ در چهار الی هشت ساعت آخر، سبزیجات، سیر، نمک، و برگ بو را به قابلمه اضافه کنید.

پ.ن. من برگ بو نمیریزم و در صورت غیر ارگانیک بودن کرفسِ مصرفیم، فیبر خارجی ساقه های اون رو میگیرم.

- مجدداً شعله ی گاز را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید.بعد از رسیدن به نقطه ی جوش، شعله ی گاز را کم کنید و اجازه دهید سبزیجات در آب استخوان بخوبی پخته و آماده شود.

۵ در دو الی چند ساعت آخرکار، در پوش قابلمه را بردارید و هر از گاهی آن را به هم بزنید.

 ۶  آب استخوان را از صافی مناسبی عبور دهید و درون قابلمه یا ظرف دیگری بریزید. 

 ۷ میتوانید سبزیجات اضافی را در کنار غذاهای دیگر بخورید یا دور بریزید.

 

- تقریباً 8 الی 10 فنجان آب استخوان بدست می آید. از نظر سارا بلنتاین، بهترین زمان مصرف آب استخوان، اول صبح بصورت ناشتا است. آب استخوان را میتوان بصورت تنها یا همراه غذاهای دیگر صرف کرد. بعد از 48 ساعت پُخت، استخوانها آنقدر نرم خواهند شد که میتوان پس از عبور دادن از صافی، بقیه ی قسمتهای مغذیِ چسبیده به آنها را نیز خورد.

 


 

نکته

 

در رژیم پالئو/پِیلیو، برای تهیه ی آب استخوان بهتر است از استخوان های حاصل از دام و طیور "چرا رفته" و "سبزی خوار" استفاده شود.

 


 

آدرس مرجع: 

https://www.thepaleomom.com/recipe-chicken-bone-broth-revisited/

 

آدرس کامل مطلب: 

http://paleo-khodimeni.blog.ir/post/recipe-chicken-bone-broth

 


 

گردآوری و ترجمه: نویسنده ی www.paleo-khodimeni.blog.ir

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین وبلاگ ها

آخرین جستجو ها